Comfortabel & Veilig wonen


Het ingezette beleid van de overheid is er op gericht, dat ouder wordende en zelfstandig wonende mensen, maar ook zorg geïndiceerde langer thuis blijven of gaan wonen. Alleen personen met een zwaardere zorgindicatie vanaf ZZP 5 komen per januari 2016 in aanmerking voor een plaats in een verzorging- of verpleeghuis. Onderzoek maakt duidelijk, dat de wil om thuis te blijven wonen ook als wens bij een meerderheid van de ouderen leeft.

shutterstock_92576092Voor een steeds groter wordende groep ouderen, die langer gebruik wensen te maken van hun woning, is met het toenemen van de leeftijd ook de behoefte aan ondersteuning toegenomen. Ook het aantal mensen, dat zonder hulp van mantel- of professionele zorg belemmeringen in de thuissituatie zullen gaan ervaren zal gaan toenemen. Als voorbeeld kunnen mobiliteit- of geestelijke beperkingen het voor zowel bewoner als verzorger noodzakelijk maken functionele woning aanpassingen te laten uitvoeren. Idealer nog is deze aanpassingen ruim vóór het eventueel noodzakelijk worden al te laten realiseren; het zijn voorzieningen waar iedereen gemak van heeft, onafhankelijk van moment en  leeftijd. Tal van kleine- en grotere ingrepen geven extra comfort en zorgen ervoor dat uw huis klaar is voor de toekomst.

De meeste functionele aanpassingen, hulpmiddelen of voorzieningen verhogen ook uw veiligheid. Hoe meer u vertrouwd bent met deze voorzieningen en ondersteunende hulpmiddelen des te langer hiervan profijt zal worden ervaren. Hierbij zijn vaak de elektronische hulpmiddelen ( domotica ), die voor de kinderen en/of kleinkinderen geruststelling bieden, omdat het eenvoudiger wordt ( met vaak één druk op de knop ), contact met familie, vrienden of dienstverleners te onderhouden.